15:00

Gällivare SK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Gällivare SK

Hemma på Skolvallen vinner Ohtana/Pajala mot Gällivare SK med 6-2 (4-1)
OPFF får en pangstart när Liam Alldén redan i första anfallet tar sig förbi på högerkanten och hittar in med ett perfekt inlägg som Adam Zingmark enkelt nickar in till hemmaledning 1-0. Inledningskvarten är annars spelmässigt jämn och GSK är nära en kvittering då Joel Abrahamsson frispelas och fri mot Felle sätter han bollen tätt utanför. Adam har efteråt en farlig nick men över ribban. I den 19:e minuten kommer Anders Gramner fram på vänsterkanten och hittar en sopren Johannes Pekkari som stöter in 2-0 i öppet mål. Två minuter senare slår Dennis Mäki en boll som verkar bli för brant och går till målvakten som fångar bollen men tappar den och Johannes Pekkari är snabbt framme och tåar in 3-0. Borre är sedan nära ett hattrick men hans hårda skott klarar målisen till hörna. 4-0 kommer i den 32:a minuten när Adam bröstar ner en boll till Joel Hiltunen som tar sig förbi siste försvararen och bredsidar in bollen. GSK: får en straff i den 38.e minuten efter att Elias Ylipää fått bollen på handen. Erik Johansson sätter säkert in bollen till 4-1. Halvlekens sista chans är ett fint skott av Joel Hiltunen som passerar målisen men träffar ribban och paussiffrorna blir 4-1.

I andra halvlek tilltar regnet där GSK har första läget i den 55:e minuten där Felle gör en fin räddning på ett vasst markskott. OP har sitt första läge när Jocke Juntti kommer till skott men ett försvarsben styr bort bollen. En stund senare har Jocke ett bra skott men över ribban. I den 60.e minuten slår Melvin Rosén en högerhörna som Adam nickar in till 5-1. GSK reducerar i den 73:e minuten genom Johan Ryngmark till 5-2 innan Melvin sätter 6-2 i den 83.e minuten framspelad av Christoffer Lantto. Sista läget har GSK men skottet rakt på Felle.
Sett över hela matchen är OPFF:s seger rättvis även om spelet var jämnare än vad siffrorna visar. I ett inte helt säkert försvar går plusset till Liam Alldén var offensiva upplopp är en fröjd att skåda. På mittfältet var det jämnt skägg och extraplusset går till Nisse Kenttä. Offensivt gjorde OP årets bästa match där plussen går till två-målsskyttarna Johannes Pekkari och Adam Zingmark. I Gällivare går plussen till försvararen Johan Ryngmark, mittfältaren Erik Johansson och anfallaren Joel Abrahamsson. Säker domarinsats av Keijo Hyvärinen.

Hörnor: 7-5, Avslut på mål: 9-6, Gula kort: 0-0